20 juli 2021

Veel meer vacatures dan voor uitbraak coronavirus

Het landelijk vacatureniveau ligt op dit moment acht procent boven het niveau van voor de corona-uitbraak. Dat blijkt uit de maandelijkse data-analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. Vorige maand was het niveau nog ongeveer gelijk met het niveau van februari vorig jaar.

“De versoepelingen hebben gezorgd voor een flinke stijging van het aantal vacatures en de vacaturemarkt blijft aantrekken”, zegt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor de strategie bij Indeed. “Een jaar geleden lag het niveau zo rond de -35 procent. Het is nu afwachten hoe het verder gaat met de besmettingscijfers, en of dit direct van invloed is op de arbeidsmarkt en economie.”

Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt

Tot 2026 worden er in totaal 2 miljoen nieuwe baanopeningen verwacht. Daartegenover slaan slechts 1,6 miljoen instromers uit het onderwijs. Recruiten wordt er dus voorlopig niet makkelijker op, aldus recent ROA-onderzoek.

De arbeidsmarkt voor docenten en ingenieurs kent nu al zéér grote knelpunten. Daar komen de komende jaren de ICT-specialisten bij, de leidsters kinderopvang en onderwijs-assistenten, de elektriciëns, elektronicamonteurs, vakspecialisten natuur en techniek, artsen, therapeuten en gespecialiseerd verpleegkundigen. Het hangt allemaal nog een beetje van de gevolgen van corona af, maar verder is het laatste rapport van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) er duidelijk over: recruiters kunnen over de hele linie de komende jaren hun borst natmaken.

Het Maastrichtse onderzoekscentrum laat helder zien hoe demografie in die tijd de arbeidsmarkt zal bepalen. Tegenover een verwachte uitstroom van zo’n 2 miljoen mensen, vooral vanwege pensioen en arbeidsongeschiktheid, staat namelijk een instroom van ‘slechts’ 1,6 miljoen jongeren, vanuit allerlei opleidingen.

De knelpunten voor de beroepen in het onderwijs, de zorg, techniek en ICT blijven de komende jaren groot, zo stelt het rapport. Opvallend genoeg verwachten ze voor de bouwberoepen over 6 jaar echter geen knelpunten meer. Ook zien ze weinig knelpunten ontstaan voor economische en administratieve en commerciële beroepen. En, weinig verrassend: over het algemeen geldt dat de arbeidsmarktperspectieven voor hoger opgeleiden nog altijd gunstiger zijn dan voor lager opgeleiden.

IT-professionals

Dat de arbeidsmarkt momenteel krap is, dat is geen nieuws. Maar voor IT-professionals is het wel weer héél krap. Het aantal vacatures nam in een jaar tijd zelfs toe met 200 procent (!) tot 600.000, zo meldt De Staffing Groep.

Tegenover dat enorm groeiende aantal vacatures, staat echter nauwelijks een groeiend aantal sollicitanten. Kende elke vacature voor een IT’er in april 2020 nog ruim 3 sollicitanten, inmiddels is dat gedaald naar minder dan 2. ‘Door de coronacrisis en de bijbehorende digitale transitie is de strijd om talentvolle IT’ers in een stroomversnelling geraakt’, aldus Wessel van Alpen jr., CEO van De Staffing Groep.

Sollicitatieproces

Een belangrijk punt om op te letten voor recruiters, zorg voor een snelle sollicitatieprocedure. Weinig ergert kandidaten zo als traagheid in het sollicitatieproces. Sterker nog: 2 op de 3 werkzoekenden zegt ooit al een procedure te hebben afgebroken omdat het hen te lang duurde, aldus Indeed.

Bron: www.werf-en.nl en www.allesoverhr.nl

Ontdek hoe hellopeople jou kan helpen.

Stuur ons een e-mail. Een vraag? Bel ons.
-->