Valse vacature

Valse vacature

Gister kregen wij een bericht van een sollicitant die door een Gwenny Mees is benaderd voor de vacature Factchecker. Helaas is deze vacature niet van ons en blijkt het om een valse vacature te gaan, er wordt gevraagd om een kopie bankpas en om je cv te mailen. Let op! Een recruiter zal nooit vragen naar een kopie bankpas, kopie ID of om geld over te maken. Mocht je als uitzendkracht gaan beginnen, dan doet het bureau een identificatiecheck. Een werkgever mag in de loonadministratie een kopie van het ID-bewijs bewaren.

Inmiddels hebben wij contact gehad met Jobbird, waar de vacature uitstond, en de politie. Meer kunnen wij helaas niet doen. Mocht je twijfels hebben bij een vacature of de recruiter, bel dan altijd het bedrijf waar de vacature uitstaat om het te checken en stuur alleen jouw cv.

Geef nooit zomaar jouw identiteitsbewijs af. Laat je toch een kopie van jouw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs maken? Maak dan een veilige kopie en dek overbodige gegevens af zoals bijvoorbeeld jouw burgerservicenummer (BSN) en pasfoto.