5 oktober 2021

Vacature Management Assistent – parttime – Utrecht

Management Assistent – parttime – Utrecht

Voor een kinderopvangorganisatie in Nederland met Scandinavische roots zijn wij op zoek naar een Management Assistent voor 28 uur in de week. De voorkeur gaat uit naar 28 uur verdeeld over 4 dagen.

In de kind centra willen ze lokale verbinding vinden tussen iedereen, zodat ze kinderen in een veilige omgeving ontwikkelen tot nieuwsgierige, ontdekkende en creatieve mensen. Tegelijkertijd willen ze de Scandinavische ‘’touch’’ en de waarden meegeven. Nuchter, in contact met elkaar en met de natuur, dat is de cultuur die de klant wil creëren. Vanuit de kennis en ervaring die ze internationaal opbouwen rondom de ontwikkeling van kinderen, faciliteren ze de uitwisseling tussen alle medewerkers, steden en landen.

Voor deze leuke klant zijn we op zoek naar een zelfstandig en oplossingsgerichte management assistent, die gepositioneerd wordt in het HR team. Jij zorgt dat alles op kantoor op rolletjes loopt. Het is essentieel dat je onder druk kan presteren en dat je in staat bent om snel te schakelen tussen verschillende onderwerpen. Het is geen gespreid bedje, je maakt je eigen baan.

De management assistent is een interessante rol voor iemand die sterk is in het structureren van backofficeprocessen en handig is met Office. Het is jouw tweede natuur om veranderingen, processen, werkwijzen te structureren en te stroomlijnen. De rol vereist eigenaarschap, want ze vertrouwen op jouw inzet en expertise. Je draait je hand niet om voor het beantwoorden van de telefoon, het geven van secretariële ondersteuning, het notuleren van de MT vergadering en de OR vergadering, het boeken van vergaderruimtes, het bestellen van bloemen en kantoorartikelen. Daarnaast vragen we je lichte ICT helpdesk werkzaamheden op te pakken, zoals het innemen van mobiel en laptop en de administratie van de apparatuur bij te houden. Het is belangrijk dat je uitstekend Nederlands en goed Engels spreekt en schrijft. De MT notulen moeten in het Nederlands en Engels (met ondersteuning van google translate o.i.d.) worden aangeleverd. Door je op te stellen als ′eigenaar′ van het kantoor, floreer jij in een omgeving waar de eigen verantwoordelijkheid centraal staat.

Wat vragen wij in deze rol?
• Een minimaal afgeronde mbo-/hbo-opleiding richting officemanagement of gelijkwaardig,
• Meerjarige ervaring in een soortgelijke functie,
• Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift,
• Plannen en organiseren, ontzorgen en faciliteren zijn onderdeel van je DNA,

Aanbod
• Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met vooruitzicht op een vast dienstverband.
• Salarisindicatie € 3.000,- / € 4.000,- (obv fulltime 40 uur)

Is deze vacature iets voor jou?

Solliciteer nu! Een vraag? Bel ons.
-->