Thuiswerken of weer terug naar kantoor?

‘Ga straks maximaal nog twee dagen per week naar kantoor. Thuiswerken heeft namelijk zó veel voordelen.’ Dat zegt leiderschapscoach Godelieve Meeuwissen.

‘Werken op afstand moet worden gezien als een optie bij het runnen van bedrijven en niet als vervanging van het gebruikelijke kantoorwerk.’ Aldus Jobsora.
Lees in hun blog waarom werken op kantoor zo belangrijk is.

Na quarantaine keren de dingen weer terug naar normaal (of hoe het nieuwe normaal er uit zal zien). De verplichte wetten om thuis te blijven zullen worden ingetrokken en enkele andere beperkingen zullen worden opgeheven, waardoor het terugkeren naar het normale werk voor veel werknemers in heel Europa de volgende logische stap is.

Wanneer het werk op kantoor wordt hervat, moeten bedrijven nog steeds de sociale afstands- en hygiënevoorschriften naleven die tijdens de pandemie zijn ontstaan. Bedrijven kunnen overwegen om transparante afschermingen te gebruiken om bureaus te verdelen. Ook het scheiden van in- en uitgangen op werkplekken om de sociale afstandswetten van kracht te houden, zal een grote bijdrage leveren aan het waarborgen van de veiligheid van werknemers en klanten.

De Covid-19-situatie heeft veel bedrijven geholpen om productievere werkroutines te creëren en ook te heroverwegen wat belangrijk is en wat niet. Voor bedrijven waarvan het merendeel van het personeel op afstand kan werken, kan dit de kosten van grote kantoorruimten en andere infrastructuur helpen besparen.

Waarom het productiever kan zijn om op kantoor te werken

Er zijn veel redenen waarom het voor bedrijven winstgevender is om op kantoor te werken in plaats van op afstand te werken.

Een van die redenen is een gemeenschapsgevoel. Werken in een kantoorruimte zorgt voor vriendschap en zorgt ervoor dat de werkculturen van organisaties verankerd blijven in werknemers. Wanneer teamgenoten alleen communiceren via videogesprekken of chat, wordt de werkcultuur getemperd en gaat dat gemeenschapsgevoel verloren doordat je fysiek op dezelfde plek bent.

Er zijn meer afleidingen bij op afstand werken dan in een kantooromgeving. Daarom kan het werk dat in een kantooromgeving twee uur in beslag neemt zonder afleiding, meer dan vijf uur in beslag nemen als het thuis wordt gedaan vanwege de diverse afleidingen en gebrek aan toezicht. Voor veel werknemers die efficiënt kunnen werken zonder toezicht, is op afstand werken misschien niet zo erg, maar hoe zit het met degenen die nauwlettend moeten worden gecontroleerd voordat ze kunnen leveren?

Een andere reden waarom werken op kantoor winstgevender is dan werken op afstand, is dat werk eenvoudiger kan worden beheerd en dat de productiviteit van werknemers ook beter kan worden beoordeeld. Werknemers kunnen ook effectiever aansprakelijk worden gesteld als ze op kantoor werken. Werken op afstand daarentegen is misschien niet zo eenvoudig te beheren als veel van de traditionele beheerstrategieën niet werken met een team op afstand. Het is veel moeilijker om externe werknemers verantwoordelijk te houden.

Beveiligingsproblemen geven flink wat zorgen als het gaat bij op afstand werken. Diefstal van bedrijf hardware en gevoelige gegevens is een grote bron van zorg. Het kan winstgevender zijn om gevoelige informatie en hardware binnen de grenzen van een kantoorgebouw te houden waar ze relatief veilig zijn tegen fysieke diefstal en online hacken.

Wat vind jij? Wil je straks vaker thuiswerken of toch weer graag alle dagen op kantoor werken?