11 augustus 2021

Kansrijke beroepen

Op de hele arbeidsmarkt woedt een war for talent. Maar bijna nergens is die strijd nu zo scherp als in het gevecht om de schaarse recruiter. De recruiter blijkt nu zelfs meer gewild dan de softwareontwikkelaar.

Bij het UWV dook het recruitersvak al op binnen de lijst met meest kansrijke beroepen. De grote vraag naar (ervaren) recruiters houdt maar aan, en lijkt alleen maar te groeien.

Kansrijke beroepen
UWV laat zien welke beroepen op dit moment (halverwege 2021) voldoende tot goede baankansen bieden. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de arbeidsmarkt drastisch veranderd. Verwacht wordt dat de arbeidsmarkt in de loop van 2021 weer aantrekt. Wel zijn er grote verschillen tussen sectoren. Soms zullen dus mensen op zoek gaan naar werk, zo nodig in een ander beroep. Soms kan omscholing de kans op een baan verbeteren. Daarom is het van belang om te laten zien waar op dit moment kansen liggen op de arbeidsmarkt. Het overzicht met kansrijke beroepen is gebaseerd op cijfers over de afgelopen maanden. Daarbij is vooral gekeken naar de verhouding tussen het aantal vacatures en werkzoekenden. Klik hier voor de link naar Kansrijke beroepen.

Recruiters
Momenteel telt het LinkedIn platform wereldwijd bijna 365.000 vacatures voor recruiters. Daarmee wordt zelfs de notoir moeilijk te vinden ‘software engineer’ verslagen, waar ‘slechts’ zo’n 342.500 open rollen voor te vinden zijn. In het eerste halfjaar van 2021 waren er maar liefst bijna 7 keer zoveel (!) recruitervacatures te vinden als in de eerste helft van vorig jaar. Er staat ongeveer 1 recruiter-vacature open op elke 3 recruiters in de wereld, rekende Jan Tegze al uit.

Het is een soort ‘meta-probleem’: overal is een tekort aan goede mensen. Het aantal sollicitanten per vacature neemt razendsnel af. Maar de mensen die zulke goede mensen zouden moeten vinden zijn er dus ook al (bijna) niet. ‘Met een geschatte 40 procent werkenden die het komende jaar een overstap naar een nieuwe baan wil maken, is het nog nooit zo belangrijk geweest om te investeren in de ontwikkeling en retentie van je talentteam’, concludeert daarom Amy Schultz, hoofd talent acquisition bij de Australische ontwerpsoftwaremaker Canva.

De arbeidsmarkt is op dit moment sterk in beweging. UWV zal daarom het overzicht van kansrijke beroepen eind 2021 updaten.

Bron: www.werf-en.nl en www.werk.nl/

Ontdek hoe hellopeople jou kan helpen.

Stuur ons een e-mail. Een vraag? Bel ons.
-->