Goede eigenschappen en verbeterpunten

Wat zijn jouw goede eigenschappen en verbeterpunten? Vaak is het noemen van goede eigenschappen nog moeilijker dan het benoemen van je verbeterpunten; je wilt niet onzeker overkomen maar ook zeker niet arrogant. Het vinden van de juiste balans is daarom soms lastig maar een goede voorbereiding kan je al een stuk verder helpen.

 

Eigenschappenlijst

Hier vind je een groot aantal karaktereigenschappen in een lijst op alfabetische volgorde. Het is hierbij ook slim om een voorbeeld te bedenken van een moment in je werk waarop deze (positieve) eigenschap in jou naar voren komt voordat je gaat solliciteren. Een stukje zelfkennis.

 

Voordat je een compleet woordenboek aan goede eigenschappen in je sollicitatie slingert, is het belangrijk om uit te zoeken wat de eigenschappen precies betekenen en of jij ze inderdaad wel bezit. Hier kun je achter komen door bijvoorbeeld je omgeving te vragen naar feedback op jouw werkhouding en persoonlijkheid, maar er bestaan ook verschillende (online) tests die je zou kunnen invullen. Op die manier zorg je ervoor dat je geen onwaarheden vertelt wanneer je positieve eigenschappen moet noemen in je sollicitatiegesprek.

 

Is een bepaalde goede eigenschap gewenst voor de functie waarop jij solliciteert, maar bezit je simpelweg die eigenschap niet. Geen nood, als je genoeg energie steekt in jezelf verbeteren en sturen op het eigen maken van een positieve eigenschap kun je deze alsnog aan jezelf toeschrijven. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je dit graag in je nieuwe functie wilt oefenen.

 

Karakter + Gewoonten = Persoonlijkheid

Het verschil tussen karakter en persoonlijkheid is dat persoonlijkheid een groter begrip is. Dit grotere begrip omvat niet alleen je karakter en karaktereigenschappen maar ook andere eigenschappen die aangeleerd zijn: Gewoonten. Je persoonlijkheid bestaat dus simpel gezegd uit:

  • Karakter: aangeboren psychische eigenschappen
  • Gewoonten: aangeleerde psychische eigenschappen

Al deze eigenschappen samen vormen je persoonlijkheid.

 

Sollicitatiegesprek

Met een goede voorbereiding en de nodige zelfkennis kun je met een positief gevoel je sollicitatiegesprek ingaan. Je weet wat jouw goede eigenschappen en verbeterpunten zijn. Laat tijdens het gesprek ook vooral zien dat je weet waar je goed in bent maar hou het bescheiden. Zo word jij de perfecte kandidaat voor die functie!

 

16621190 - smiling young man using a tablet

 

 

Bron: www.allesoverhr.nl / www.testcentrumgroei.nl 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone